Central Oregon Community College Science Center

01_COCC_Science-entry-approach-night

02_cocc science concept sketches 2

03_HILL-SECTION-FINAL

04_COCC-Science-plans

05_cocc-science-lvl-2-view

06_COCC_Science-upper-lobby

07_COCC_Science-lobby-1

08_COCC_Science-upper-lounge-view

10_COCC_Science-west elev detail v2

09_COCC_Science-west-elev

Central Oregon Community College Science Center

While at YGH Architecture, Jonathan was Project Designer of this new 46,000 sf facility for Central Oregon Community College. Carefully sited to integrate with its natural and built context, the Science Center contains a wide range of educational spaces that support both traditional and innovative ways of teaching and learning. In addition to dedicated science labs, general purpose classrooms, and faculty offices, the building contains a diverse array of informal student study areas designed to encourage collaboration and interaction. The largest of these is a light-filled, two-story study lounge that opens onto a tree-lined terrace and offers expansive views of the nearby Cascade Mountains.

A pilot project for Earth Advantage’s Commercial program for sustainability, the Science Center was awarded Gold certification.

Photos by Christian Columbres

back to top